ʻElima huahana hoʻohālikelike i ka lepidoptera pest

Ma muli o ka pilikia kū'ē o nā huahana benzamide, nui nā huahana i noho mālie no nā makahiki he mau makahiki i hele mai i mua.I waena o lākou, ʻo ka mea kaulana a hoʻohana nui ʻia ʻo ia nā mea ʻelima ,emamectin Benzoate chlorfenapyr, indoxacarb, tebufenozide a me lufenuron.ʻAʻole maopopo ka nui o ka poʻe i kēia mau mea ʻelima.ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua loaʻa i kēlā me kēia o kēia mau meaʻelima kona mau pono pono'ī a me nā hemahema,ʻaʻole hiki ke hoʻonuiʻia.I kēia lā, hana ka mea hoʻoponopono i kahi loiloi maʻalahi a me ka hoʻohālikelike ʻana i kēia mau mea ʻelima, a hāʻawi pū kekahi i kahi kuhikuhi no nā mea a pau e nānā i nā huahana!

nūhou

ʻO Chlorfenapyr

He ʻano hou ia o ka pyrrole compound. Hana ʻo Chlorfenapyr i ka mitochondria o nā pūnaʻi pepeke ma o ka oxidase multifunctional i loko o ka insect, ka mea nui e kāohi i ka hoʻololi ʻana o ka enzyme.

Indoxacarb

He anthracene diazine insecticide maikaʻi ia. Ua hana ʻole ʻia nā pūnana aʻalolo ma ke kāohi ʻana i nā awāwa ion sodium i loko o nā pūnana aʻalolo.ʻO kēia ka hopena i ka hoʻohaunaele locomotor, hiki ʻole ke hānai, ka lolo a me ka make ʻana o ka pest.

nūhou

ʻO Tebufenozide

ʻO ia ka mea hoʻoponopono ulu lāʻau non-steroidal hou a me ka mea hou i hoʻomohala ʻia i ka hormone insecticide.He hopena koʻikoʻi kona i ka ecdysone receptors o nā pests, hiki ke hoʻolōʻihi i ka molting maʻamau o nā iniseti a keʻakeʻa i ka hānai ʻana, ka hopena i nā maʻi physiological a me ka pōloli a me ka make o nā pests.

Lufenuron

ʻO ka hanauna hou loa Ke hoʻololi nei i nā pesticides urea.Aia ia i ka papa benzoylurea o nā insecticides, nāna e pepehi i nā mea ʻino ma o ka hana ʻana i nā larvae insect a pale i ke kaʻina molting.

Emamectin Benzoate

He ʻano hou ia o ka semi-synthetic antibiotic insecticide kiʻekiʻe i hana ʻia mai ka huahana fermented Abamectin B1.Ua hoʻāʻo ʻia no ka manawa lōʻihi ma Kina a he huahana insecticide maʻamau.

nūhou

1.Mode o ka hana Hoʻohālikelike

Chlorfenapyr:Loaʻa iā ia ka ʻōpū a me ka hoʻopili ʻana i nā hopena pepehi kanaka, ʻaʻole ia e pepehi i nā hua.

Indoxacarb:loaʻa i ka ʻōpū a me ka hopena pepehi kanaka, ʻaʻohe hopena systemic, ʻaʻohe hopena ovicidal.

Tebufenozide:ʻAʻohe hopena osmotic a me ka hana phloem systemic, ka mea nui ma o ka ʻōpū o ka ʻōpū, a loaʻa pū kekahi mau mea pepehi pili a me ka hana ovicidal ikaika.

Lufenuron:Loaʻa iā ia ka lāʻau ʻawaʻawa a me ka hoʻopili ʻana i nā hopena pepehi kanaka, ʻaʻohe hoʻopili ʻōnaehana, a me ka hopena ovicidal ikaika.

Emamectin Benzoate:ʻo ka mea make o ka ʻōpū, a he hopena pepehi kanaka hoʻi.ʻO kāna hana insecticidal ka mea e pale ai i ke aʻalolo kaʻa o nā pests.

2. Insecticidal spectrum hoʻohālikelike

Chlorfenapyr:He hopena maikaʻi kona ma luna o ka borer, ke hou ʻana a me ka nau ʻana i nā mea ʻeha a me nā mite, ʻoi aku hoʻi e kūʻē i ka moth hope daimana, ka ʻōpala lau, beet armyworm, Leaf curling moth, ʻAmelika lau mea ʻai miner, ʻulaʻula a me nā thrips.

Indoxacarb:He mea maikaʻi ia e kūʻē i nā pest Lepidoptera.Hoʻohana nui ʻia ia e hoʻomalu i ka beet armyworm, daimana back moth, cotton leafworm, bollworm, paka ʻōmaʻomaʻo ilo, lau curling moth a pēlā aku.

Tebufenozide:He hopena kūʻokoʻa kona ma luna o nā pests Lepidoptera a pau, a he hopena kūikawā i nā mea ʻino antagonistic e like me ka pulupulu bollworm, kāpeti ilo, diamand back moth, beet armyworm, etc.

Lufenuron:He mea koʻikoʻi ia i ka mālama ʻana i ka lau laiki curler, ka mea i hoʻohana nui ʻia e hoʻomalu i ka lau curler, daimana hope moth, cabbage worm, cotton leafworm, beet armyworm, whitefly, thrips, embroidered tick a me nā mea ʻē aʻe.

Emamectin Benzoate:He mea ikaika loa ia e kūʻē i nā ʻōpala o Lepidoptera pests a me nā mea ʻino ʻē aʻe he nui a me nā mite.Loaʻa iā ia ka ʻawaʻawa o ka ʻōpū a me ka hopena pepehi kanaka.Loaʻa iā ia nā hopena hoʻomalu maikaʻi iā Lepidoptera myxoptera.ʻO ka ʻuala ʻuala, ka beet armyworm, ka ʻāpala ʻōpala, ka peach moth, ka ʻuala lāʻau lāʻau, ka lāʻau kumu laiki a me ka ʻilo kāpeti he hopena maikaʻi loa ia no ka lepidoptera a me Diptera pest.

Insecticidal spectrum:

Emamectin Benzoate>Chlorfenapyr>Lufenuron>Indoxacarb>Tebufenozide


Ka manawa hoʻouna: Mei-23-2022